ADEPT . Sou Fujimoto

Dalarna Media Arena . Falun

photos: dezeen

The new library, placed centrally at the Dalarna university campus, is organized
as a ”spiral of knowledge”. The sloping terrain continues in a ramp through the building. Wrapping itself the ramp creates a spiral-shaped space - the heart of the building for information seeking and easy orientation. This organization of program creates a various learning environment where students can take part in the vibrant life of the library as well as retreat into various study niches. The different sound levels and activities create a diverse and eventful library.
































The library has its own spatial character in which library and multimedia functions unite and create synergy with the existing university. Wooden facades integrate the building in the surroundings, reflecting the local tradition of using wood as construction material.
Dalarna Media Plaza is created in addition to the library – together they form a new landmark for Högskolan Dalarna. Through a simple reorganization the car park becomes a new surface with ‘islands’ of activities. The programming of the Plaza is flexible and will be developed in the user process. The Plaza, which is a mix of recreational functions and furniture, serves as arrival area and hang-out space for users of Högskolan, the library and visitors in the area.

This project will help to attract people in the neighborhood, thereby anchoring the library in the local community. In addition the ambition is to project strengthen the collaboration between regional and international educational and research institutions. With its public functions and activities Dalarna Media Library will become a dynamo in the area and an attraction for both local inhabitants and businesses. Activities in the café, exhibitions, lectures, continuing education, etc. will provide fertile ground for international exchange and interdisciplinary collaboration.



0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada