Josep Llinàs

Centre d'Art Contemporani . Bòlit . Girona


Ajuntament de Girona . + © graph

El projecte presentat per l'arquitecte barceloní Josep Llinàs Carmona que encapçala l'equip format per Philipp Gasteiger, Jorge Martin, Llorenç Mestre, Enric Torner i Roger Subirà, ha estat el guanyador de l'última fase del concurs per a l'adjudicació del contracte de redacció de l'avantprojecte de l'edifici del Bòlit. Centre d'Art Contemporani de Girona.






versión inicial











Es tracta d'un edifici de formes geomètriques que compensa l'absència de volum amb el moviment i l'expressivitat de les cobertes. Amb l'accés situat al carrer Emili Grahit l'edifici dialogarà dinàmicament amb la futura Biblioteca provincial. L'arquitectura del Centre d'Art Contemporani de Girona s'origina a partir de la mida de les sales d'exposició, especialment la més gran, que resulta determinant en la forma de l'edifici. També l'equip de Josep Llinàs ha parat atenció al fet que "en el recorregut de planta baixa fins a l'accés, estes a la vista tot allò que identifica el museu com més públic i accessible: la llibreria, el bar, el centre de documentació".

Per últim, l'equip també ha volgut que la imatge de l'edifici - que neix en els cavalls de la coberta que donen llum zenital a la sala principal - "fos molt més expressiva que neutral, tant pel que fa a l'entorn de l'edifici com pel que fa a la singularitat del seu ús", segons paraules d'un dels seus tècnics.


0 comentarios :

Publicar un comentario