polyform

Experimentarium . Hellerup


polyform

For at nærme os Experimentariums ånd, har vi brugt naturen som inspirationskilde og kreative guideline, som afsæt for vores arkitektoniske færd. Målet er at skabe netop den arkitektur, som underbygger både det udforskende, det finurlige, det mangfoldige og det engagerede. På den måde får Experimentarium sin egen arkitektur, på egne præmisser og med egne værdier.

Det er vores overbevisning at gentænkning af hele udstillingscenterets logik og organisering vil skabe bedre vilkår for fremtidens Experimentarium. Derfor skal den eksisterende hal rives ned, og der skal bygges en ’sky’ af oplevelser, imellem de bevaringsværdige bygninger. Dette arkitektoniske hovedgreb sikre optimale forhold for alle Eksperimentariets funktioner, og skaber samtidigt et åbent udstillingscenter for alle med udstillinger i gården og på taget. Dette nye Experimentarium bygger altså ikke på princippet om enten eller, men derimod på princippet både og. Ved at etablere en ’sky’ – et nyt oplevelsesrigt udstillingslandskab imellem det nuværende stueplan og de to bevaringsværdige fløje – er det muligt, at kondensere husets energi og skabe afgørende synergi i mellem udstillinger, arbejdspladser, forskning og undervisning.

Ligesom en sky er i konstant bevægelse, ændrer den nye bygning også karakter i forhold til vejret og husets aktiviteter. Fremtidens Experimentarium er et fænomen og et udstillingslandskab, hvor man går på opdagelse, ligesom man gør det i naturen.







Hvor: Hellerup, DK
Klient: Experimentarium
Hvornår: 2010
Program: Undervisning og museum
Areal: 5.800 m2
Anlægssum: 335 mio. DKK
Type: Indbudt projektkonkurrence
Status: Afgjort
Rådgivningsform: Underrådgiver
Team: Thomas Kock og Jonas Sangberg, Henrik Faurskov, Nikolaj Frølund Thomsen, Signe Hertzum, Christian Lunde
Samarbejdspartnere: Search (NL), Werner Sooek (D)



0 comentarios :

Publicar un comentario