leong-leong

PHILLIP LIM FLAGSHIP STORE . Los Angeles

photos: © iwan baan

By introducing a thick curving wall within the existing
5000 s.f. building envelope, one large main space unfolds into four smaller nooks. Mirrors along the walls enhance the spatiality of the store and create visual continuity between adjacent spaces. The curving geometry and thickness of the wall allows for the conventional methods of lighting and display to be rethought through the logic of the “niche,” while a single, continuous light-diffusing membrane floats above the space, giving a sense of depthlessness.




Like the construction of a garment, the curving wall has an inner ‘lining’ and outer ‘lining.’ The various spaces generated by the curving wall are lined with textures to create a varying ambient effects.

The exterior façade has no openings except the entrance. The façade is surfaced in a supple pattern of convex concrete tiles.


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada