WE Architecture

future city center competition . floda


WE Architecture

Floda är både förort och stad.














Förortens grönska och låga bebyggelse är typiskt för Floda, precis som att det lätt fragmenterade präglar dess centrala stadsmässighet. Förorten representerar å ena sidan ”det goda livet” med ljus och luft, det gröna, öppna, möjlighet till rekreation, frihet och mobilitet. Det skapar å andra sidan ofta en stad vars karaktär kännetecknas av att vara osammanhängande och utan liv och identitet.
Detta är också i viss grad situationen i Floda, där både den stora potentialen i vattnet, grönområdena och det byggda stadslandskapet kan utvecklas och integreras och på så sätt styrka Floda som stad. En tät och levande stad med en mängd grönområden och rekreations möjligheter.
Floda ska kunna erbjuda ett rikt handelsliv, med goda shoppingmöjligheter, både för större butiker och mindre lokalhandel och marknader. Det ska också skapas ramar för kulturlivet och det levande föreningslivet som fi nns i Floda i dag.
Flodas offentliga rum ska göras attraktiva så att boende i Floda får platser att mötas och uppehålla sig på, platser med möjlighet för olikartade aktiviteter, platser för liv och sport, platser för stillhet
och refl ektion. Platser där Flodas invånare i gemenskap kan njuta av den fantastiska natur som omger dem, inte minst Säveån som flyter genom centrala Floda, stadens moder.


0 comentarios :

Publicar un comentario