Effekt

Livsrum Cancer Counseling Center . Næstved


EFFEKT . + WAF

Livsrum is EFFEKT's 1st prize project in the competition for a new cancer counseling center at Næstved hospital in Denmark in collaboration with Hoffmann and Lyngkilde.
























The center is designed as a cluster of seven small houses around two green outdoor spaces. Each house has its own specific function and together they form a coherent sequence of different spaces and functions such as a library, kitchen, conversation rooms, lounge, shops, gym, and wellness facilities. The house offers a wide range of different rooms for informal advice, therapy and interaction with a focus on the users' comfort and wellbeing. A varying roof height and materials used means that the building will have its own unique architectural character that clearly distinguishes it from the surrounding hospital buildings. With the location of the cancer counseling centre close to the hospital's cancer ward, it is set for a closer collaboration between hospital staff and the Danish Cancer Society.

Architect
EFFEKT
Acoustics Consultant
Jordan
Civil Engineer
Lyngkilde
Client / Developer
The Danish Cancer Society / Realdania
Environmental Engineer
Lyngkilde
Interior Designer
EFFEKT
Lighting Consultant
EFFEKT
Main Contractor
Hoffmann
Structural Engineer
Lyngkilde
Sustainability Consultant
Lyngkilde


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada