27 Eduardo Souto de Moura

2semesters 150entradas 150posts 2semestres

Cultural Center . Viana do Castelo


photos: © Joao Morgado – Architecture Photography

The building is implanted in the zone foreseen in the plan, aligned in the south side with one of the buildings projected by Architect Fernando Távora.










































In front of the North elevation it is foreseen an arborized square with alleys that mark the entries of the Pavilion. In this square will exist a slope that will make the access to level -1.
Formally the building is defined by a table where an aluminium box and every necessary equipments to the function of the diferent activities promoted in it’s interior will be placed.
The whole image intends to be associated with the naval architecture, existing a relation with the image of the “Gil Eanes” ship.

The multipurpose Pavilion will be a space directed to cultural and sport events.
The main accesses will be situated in the North and South extremities. The service entrances will be made in the other elevations.
It’s interior will be ample and permeable, existing the possibility of viewing the sea from the entrance floor.
It is pretended that it’s transparency will be able to make it as lighter as possible in relation to the other buildings.

Architecture: Eduardo Souto de Moura
Collaborators: Diogo Guimarães, Ricardo Rosa Santos, João Queiróz e Lima, Jana Scheibner, Luis Peixoto, Manuel Vasconcelos, Tiago Coelho


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada