HHF . AWP

EPFL Pavilion . Lausanne


HHF Architekten . AWP Office for territorial reconfiguration

The first stage of the EPFL campus was organized by a potentially infinite spacial and functional grid.















But what was meant to be a highly flexible and open scheme turned out to be highly problematic, resulting in mainly backside situations. Most of the later extensions of the EPFL sought to change this urbanistic typology by formulating an end to the endless grid.
Due to the recent and ongoing efforts to infuse a sense of the ground level to the campus, place Cosandey and its surrounding grassy fields are the main open spaces at ground level at the EPFL today.
The three pavilions, with a surface area of over 3’000 square meters, or about one third of place Cosandey, have very different potentials of interaction with their surroundings. A vertical organization of the three programs not only minimizes the use of the limited campus surface, but makes use of the specific way that each pavilion interacts with the campus.
Due to its size and program, the Montreux Jazz Lab has the potential to be the new hotspot of EPFL social life around the clock. The potential of the other two pavilions for interaction with the outside is quite different due to their need for security, privacy, and their frequency of use.

Invited Competition

Project Type
Museum, concert hall and welcome center
Location
Lausanne, Switzerland

Team
HHF + AWP

Team HHF
HERLACH HARTMANN FROMMENWILER
with Aleris Rogers, Yasuaki Tanago, Ivana Barišić, Nicole Baron, Pierre Escobar, David Gregori y Ribes, Denis Kolesnikov, Laura Sattin, Benedict Wahlbrink, Magnus Zwyssig

Team AWP
M. Armengaud, M. Armengaud, A. Cianchetta


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada