Ricardo Bak Gordon

House . Pousos


Ricardo Bak Gordon . photos: © João Morgado . + archdaily

This is a two levels house that occupies an unleveled terrain, bringing just one level to the street front side.
































The house occupies a longitudinal band centered in the plot that defines to main gardens – one at the entrance and plain; the other one, near the scarp and facing the city. When arriving, only four volumes appear, welded together with a full straight lower level. This operation allows us to diminish the impact of the 815 sqm construction area, and contributes to the organization of the house program. The four volumes also define several outside spaces that enhances the house living.

Architects: Ricardo Bak Gordon
Location: Pousos, Leiria, Portugal
Project Team: Francesca Petrin, João Bagão, Nuno Costa
Structure: AFA consultores de engenharia lda.
Landscape Design: GLOBAL
Design year: 1998-2003
Surface Area: 415 sqm
Construction Area: 815 sqm
Photographs: Joao Morgado


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada