Béal & Blanckaert

Binet Nursery . Paris


courtesy of Béal & Blanckaert . photos: © Julien Lanoo Photographer . unless otherwise stated -© David Boureau-

The new "Binet" Nursery makes up part of the "résidence de Nerval" garden. A rectangle form oriented from east to west between the 'Boulevard des Maréchaux' and the Parisian 'Périphérique'. The main architectural focus is the respect for the beautiful trees around the public walkway, and the creation of a new public equipment for the neighborhood. The project's conception is tied via merging with the ground that it is built on.
The building's global trapesium consists of a series of pillars which embrace the interior gardens on the ground. The space created below this natural cover becomes a home for the children. Below this interspace, one ca find all the universes of a crib. Living quarters, gardens, open circulation spaces and protective open spaces. Via series of long window-walls, with transparent and colored windows, the protective functions of the project keep their link with its surroundings.
The nursery forms both a merging and a metamorphose of its location.











© David Boureau











Name of the project : Binet Nursery
Adress : Mail Huchard, 75018 - Paris - France
Architectes : Antoine Béal et Ludovic Blanckaert
Collaborateurs : T.Foucray – D.Guiot
Client : Paris Habitat - Ville de Paris



0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada