Marc Koehler Architects

House like village . Amsterdam


Marc Koehler Architects . photos: © Marcel van der Burg . + domus

With the transformation o' an old harbor-cantina on KNSM eiland in Amsterdam into large apartments, this building changed function but kept its identity.

















The house we created is composed from 4 smaler "houses", containing the more private spaces and supporting facilities. In between them, an open multifunctional space emerges (the streets), and natural daylight enters deep into the house.
The elevated second level is used for cooking, dining, working and has a guest house, connected by walking bridges. These "roof terraces" are placed in such way that you can fully enjoy the view of the adjacent harbor. The walls consist of closets and cupboards which double function as a wooden support structure. The whole loft-space is thus used, but retains its open character.
The enclosed volumes also work as climate compartments and limit the energy-use. In the future the functional space can oe enlarged by budding extra 'houses' in the space now left open.

Location: Amsterdam 2010/2011
Client: Suzanne de Goeij and Stefan Hooijer
Gross area: 1£0 m2
Design: Marc Koehler Architects
Design team: Marc Koehler. Mriam Tocino, Anna Szczurek, Maarten Verhelst
Furniture design: Marc Koehler Architects. Made UP interior works
Photography: Marcel van der Burg


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada