FRES architectes

23 dwellings . Béthune


FRES architectes | laurent gravier + sara martin camara . Photos: © Philippe Ruault . + world-architects

The project is surrounded by heterogeneous elements dating back from the 70's, and outside of road network.










The joining piece for all these elements is the public space. The building is implemented along two roads, and has four floors, plus two extra on the angle of the two boulevards. There is a gap on the first floor that gives a certain rythm to the facade and allows a large collective terrace. The facades have a unique material: black bricks. The entrance hall is conceived as a large colored window over public space, creating a strong contrast between its transparency and the opacity of black bricks.


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada