Housing building . Chailly

LOCALARCHITECTURE . photos: © Mathieu Gafsou . + archdaily

The building on the avenue du Temple is located alongside of the wooded lanyard which follows the Vuachère River. This peculiar situation, in between urban and natural environments, characterizes the scenery of this four-apartment building.

The volume responds to the inflection-point of the street by a movement of the façade, while that on the south side the building is carved and fragmented in reaction of the shape of the wooded lanyard, creating large and well oriented terraces which open up to the ambient light and in the tree foliage. This clipped volume bears witness of the different scales present in the neighborhood and inserts the building in its natural context.
The façade is designed by thick angular reinforced concrete slabs. In between the slabs, the vertical rhythm of the wood finishings echoes the verticality of the trees of the wooded lanyard. This duality between vertical/horizontal and mineral/vegetal infiltrates the interior spaces and defines a yet contrasted but harmonious atmosphere.

0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada