Wiel Arets

Jellyfish House . Marbella

Wiel Arets . photos: © Jan Bitter . + dezeen

This vacation house is located on a site close to the beach, where the view to the ocean is blocked at the ground level by a neighboring building.

The swimming pool is lifted to the roof, where it is cantilevered out as an extension of the roof terrace, providing panoramic views. The house is organized around two movement paths; the path from the beach to the roof, and the main entrance. Public and private programs overlap throughout the house, taking full advantage of indoor-outdoor living. The public spaces of the house, such as the living and dining rooms, and the private spaces of the house, such as the bedrooms, are connected by separate but intertwining circulation routes. The house provides possibilities for voyeuristic experiences in other ways as well, such as the window in the bottom of the pool that allows those on the covered terrace below to see who is swimming, and a second window at the rear of the pool that allows those swimming to see who is in the kitchen.

Los Monteros
29600 Marbella
650 m2
Date of design
Date of completion

Project team
Wiel Arets, Bettina Kraus, Lars Dreessen, Dennis Villanueva
Paul Draaijer, William Fung, Johannes Kappler

West 8, ABT BV, Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs BV, Nieto Sobejano Arquitectos S.L.

0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada