Noemí Martínez García

Plaça Espanyola . L'HOSPITALET DE LLOBREGAT


photos: © Adrià Goula

La plaça era un espai troncocònic amb una zona de jocs infantils irregular i mal encaixada i elements de gran volum obstaculitzant la banda més estreta. L’enderroc d’un edifici li confereix una nova forma que millora la relació amb el barri pel seu extrem més concorregut. El nou espai s’ha integrat a la plaça.










S’ha ubicat elements de jocs en dues zones: una amb cautxú i protegida amb elements infantils; una altra oberta i amb granit amb elements per adults. Un gran banc de fusta separa les zones i emmarca una magnòlia. S’ha realitzat el tractament de les mitgeres que han quedat a la vista. Un banc corregut de formigó fa d’àmbit d’estar i transició entre el nou espai i aquest tractament, sent la fonamentació d’uns perfils d’acer que, amb diferents alçades, seccions i colors confereixen un ritme particular a les parets. S’ha reformat la zona de jocs existent refent-ne la traça per a que encaixi amb més folgança i s’ha endreçat el mobiliari existent alliberant espai en l’accés a la plaça.

Arquitectes:
Noemí Martínez García
Colaboradors:
Natàlia Castaños (direcció executiva), Javier Navarro (direcció executiva) - Enginyer
Amado Martín, Virginia Díaz del Río, Verònica Cereijo - Arquitecte
Marc Bàrbara - Càlcul estructura
Narcís Valle - Delineant
Promotor:Àrea Metropolitana de Barcelona, Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat
Adreça:Plaça Espanyola. L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
Data fi d'obra: 05/2011


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada