Xaveer De Geyter . Stéphane Beel

Faculty of Economics . Ghent

Xaveer De Geyter Architects . Stéphane Beel Architects . photos: © Frans Parthesius . + archdaily

The campus path that crosses the building, the topography, the nearby existing economics building, and the new program together generate the form of the building. The path leads down from the street towards the roof of the existing building. On one side are organized all the vertical circulation shafts of the new building, on the other side a double height foyer is accessed from the path.

The auditorium is situated above it and accessed through a main stair. Behind is a meeting room of the faculty. On the top level a library is organized around a patio, combined with offices. The front and back façade are in glass and cantilever outwards; two lateral façades are in concrete, one of them being a screen made out of 20m high concrete fins.

Architects In Charge: Xaveer De Geyter, Stéphane Beel, Jo Taillieu, Isabelle Blancke, Inge Buyse – Dan Budik, Piet Crevits, Tobias Labarque, Michael Smith, Lieve Van De Ginste, David Van Severen
Structural Engineer: SWK Arcadis
Mechanical Engineer: Ingenium
Landscape: Michel Desvigne Paysagiste
Acoustics: Daidalos
Durability: Cenergie
Area: 7241.0 sqm
Year: 2006

0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada