COBE

Forfatterhuset Kindergarten . Copenhagen


COBE . photos: © Adam Mørk

Five small houses with a unique brick cladding and green roof gardens will provide the framework for Forfatterhuset Kindergarten.











© Rasmus Hjortshøj

© Rasmus Hjortshøj

© Rasmus Hjortshøj

© Rasmus Hjortshøj

© Rasmus Hjortshøj










From the outside the day-care institution appears as a village for children, but from the inside coherent and efficient. This helps creating a place that is small, compact and exciting for children as well as functional and flexible in everyday life. The unique facade cladding mimes the historic surroundings of red bricks but instead of using traditional horizontal bricks, the facade consists of vertical brick lamellae continuing as a band from house to house, and surrounding the garden and playground.

Forfatterhuset Kindergarten
Location: Copenhagen, Denmark
Client: City of Copenhagen
Program: Day-care institution for 160 children, age 0-6
Size: 1.927 m2
Status: 1st prize in competition in 2012, completed 2014
Collaborators: PK3, D.A.I. Arkitekter Ingeniører
Team: Dan Stubbergaard, Eik Bjerregaard, Kato Hiroshi, Greta Tiedje, Caroline Krogh Andersen, Jens Kert Wagner, Martin Jonsbak Nielsen, Magnus Meulengracht, Tobias Mürsch, Martin Laustsen, Chloé Blain, Michal Kniaz, Christina Matos, Andy Minchev, Gabrielle Ubareviciute, Elin Parry


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada