FHV Fruehauf Henry & Viladoms

apartment building . St-Sulpice


FHV Fruehauf Henry & Viladoms . Photos: © Daniela & Tonatiuh . © FHV

The project nestles on a southeast-facing slope surrounded by a thicket of mature trees. Rimmed in dark metal, three floors of apartments, wrapped in balconies, look onto surrounding woo- dland, which reflect off the floor-to-ceiling windows. The approach to the building and underground parking is gained via a concrete entrance cut into the planted bank. The apartments sit above, appearing to float.




© Daniela & Tonatiuh

© Daniela & Tonatiuh


© Daniela & Tonatiuh






The floor plan is organized concentrically on four floors around a central, light-filled stairwell. A layer of bathrooms, storage and hallways on the top three floors forms a mediating layer between the outer rooms and the central circulation. Each apartment opens onto a balcony with two sides. Despite the fully-glazed facade, the building achieves the required level of energy efficiency due to the compact organization of the plan.

St-Sulpice apartment building
Client: Edipresse Développement SA
program: Housing
type: Competition, 1st Prize
site: St-Sulpice, Switzerland
budget : 7’400’000 CHF
period: 2012-2014
team: Claudius Fruehauf, Guillaume Henry, Carlos Viladoms, Francesca Fraschini, Alberto Sols
Construction Management: Pragma SA


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada