Baró . Delgado . Puig . de Castro . Floriddia

UN EDIFICI, UN ARBRE
nou equipament cultural . Roses


origen: gracias a  Josep Baró . Juan Delgado . Pere Puig . Tomás de Castro . Angelica Floriddia

El programa, complex i extens, juntament amb la compacitat de l’edifici previst pel planejament ens dona la pista de l’ESTRATÈGIA del projecte.
El nostre edifici treu L’ESPAI LLIURE que normalment s’ubica en el pati d’illa fins a la façana lateral, on es plantarà UN ARBRE al voltant del què s’aniran ordenant tots els espais.
Així, la sala de la SUF, amb entrada des d’un foyer expositiu amb front a la riera de ginjolers , tindrà IL·LUMINACIÓ NATURAL LATERAL des d’un costat. La resta del gruix del programa s’ubica en un volum prismàtic amb front al carrer principal d’una profunditat de 12,5 m respecte a l’alineació de vial.





El projecte respecta el gàlib volumètric proposat pel planejament, i el volum principal de l’edifici disposa d’una TERRASSA a la cantondada del carrer enretirada respecte a la seva alineació.
Respecte a la CONFIGURACIÓ DEL PROGRAMA cal dir que:
1.El projecte configura una façana principal de gran TRANSPARÈNCIA, on el vestíbul expositiu configura l’accés a la sala de la SUF, al nucli de comunicacions verticals de l’edifici, i al bar, que pot funcionar de manera INDEPENDENT, i donar servei a les sales de la SUF o a la resta del centre cívic depenent del de les necessitats en cada moment.La configuració del vestíbul expositiu permet la seva DIVISIÓ com a espai d’entrada per als espais de la SUF o de la resta de l’equipament de manera independent.
2.Els espais de la SUF, a més de la sala principal en DOBLE ALÇADA, disposa de unes sales laterals en planta baixa i planta primera que fan que tot l’espai rebi il·luminació natural durant el dia des del pati. Aquests espais es poden tancar i tenen un ús com a sales auxiliars de l’entitat mitjançant partions mòbils.
3.L’ESCALA es situa a tocar del pati, de manera que organitza RACIONALMENT tota la distribució d’espais minimitzant els pasadissos.Al fons de l’espai expositiu veiem el pati, que s’enfonsa respecte de la rasant del carrer de manera que ens permet prendre una decisió que alleugereix el volum de l’edifici.
4.L’ESPAI INFANTIL es situa a tocar del pati de manera que pugui tenir un espai de joc a l’aire lliure.
5.Les AULES PANELABLES i altres parts del programa s’aprofiten de la distribució de l’edifici de manera que els espais són POLIVALENTS i l’edifici admet una gran varietat d’usos i el seu canvi en el futur. Per sobre de la sala de la SUF es situen els TALLERS del centre en planta segona, deixant una terrassa en la planta tercera destinada als JOVES , així com una segon TERRASSA allà on el planejament només permet dues plantes pis.



0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada