Luca Selva Architekten

Wuhrmatt residential development . Bottmingen


source:  Luca Selva Architekten

The project places three single structures on the site. This choice is based on the surrounding typologies, their efficient allotment and ground ratio on one hand as well as the intention to best integrate the new buildings in the existing setting on the other.

The cores are both efficient and generous: the ample, naturally lit staircases provide access to up to 7 apartments per storey. This distinguishes them from the pabulum of the surrounding, giving the new structures a strong identity.

The garden area develops itself in a flowing movement around the polygonal buildings, one emphasising the qualities of the other.

Study Commission: 2010, 1st Prize
Client: Allreal, Nationale Suisse











0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada