Closes . Bayó

Jardins de la Florinda . Manresa


David Closes . Núria Bayó . fotos: © David Closes

El projecte ha convertit en jardí l’espai lliure d’edificació de l’illa de la Florinda, al barri de Valldaura de Manresa. Aquest espai travessa l’illa tot enllaçant els carrer del Bruc i Dos de Maig. En el futur, l’espai formarà part d’un passeig que ha d’unir el centre històric de la ciutat amb el parc del riu Cardener. L’actuació pretén assegurar aquesta continuïtat del futur passeig sense malmetre el caràcter més recollit d’un jardí.











L’ordenació plantejada es basa en la disposició d’unes grans jardineres romboïdals que contenen la vegetació i l’enllumenat del jardí. Les jardineres conformen i modulen l’espai que queda entre elles. Així es genera un ventall de llocs, de dimensions diverses, que flueixen entre si. Les jardineres, contenidors de vegetació, estan formades per un perímetre de formigó de 45 centímetres d’alçada. En tres dels quatre costats, aquest perímetre de formigó té una amplada de 60 centímetres de manera que es converteix en banc per seure. Les jardineres, entapissades de gespa, contenen una gran densitat d’arbres, oms en la seva totalitat. La densitat dels arbres ha d’assegurar una massa arbrada compacta i frondosa a cadascuna de les jardineres.

Una de les jardineres, la de dimensió més gran, és un pla inclinat de gespa que tanca les visuals cap al carrer Dos de Maig. Una pantalla de xiprers just darrera reforça el teló verd de fons. L’enllumenat es resol situant diversos bàculs de semàfor a l’interior de les jardineres. Els braços de semàfor emergeixen de la massa arbrada compacta i atapeïda situant fora el punt de llum.

Nom obra: Jardins de la Florinda
Autors del projecte: David Closes i Núñez / Núria Bayó i Molina (arquitectes)
Col.laboradors: Roser Caus i Potroñ (arquitecta, direcció d’obra), Xavier Fortuño i Villarroya (enginyer tècnic
d’obra pública), Maria Vilaseca Borràs (delineant), Xavier Candela i Campos (enginyer
agrònom), Manel Ribera i Crusafont (enginyer tècnic industrial), Joan Collado Hinarejos
(enginyer tècnic industrial).
Promotor: Ajuntament de Manresa
Contractista: ICMAN
Pressupost: 268.523 euros
Superfície: 2.152 m2
Cost m2: 124 euros/m2
Projecte: 2007
Execució: 2007-2008
Fotografies: David Closes i Núñez
Emplaçament: Carrer del Bruc / carrer Dos de Maig, Manresa


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada