Diller Scofidio+Renfro

Eli Broad’s Broad Museum .  Los Angeles


source: dsrny . archdaily
 

The museum's design merges the two key programs of the building: public exhibition space and the archive/storage that will support The Broad Art Foundation's lending activities. Rather than relegate the archive/storage to secondary status, "the vault" plays a key role in shaping the museum experience from entry to exit. Its heavy opaque mass is always in view, hovering midway in the building. Its carved underside shapes the lobby below and public circulation routes. Its top surface is the floor of the exhibition space. The vault is enveloped on all sides by the "veil," an airy, cellular exoskeleton structure that spans across the block-long gallery and provides filtered natural daylight. The museum's "veil" lifts at the corners, welcoming visitors into an active lobby with a bookshop and espresso bar. The public is then drawn upwards via escalator, tunneling through the archive, arriving onto an acre of column-free exhibition space bathed in diffuse light. This 24' high space is fully flexible to be shaped into galleries according to curatorial needs. Departure from the exhibition space is a return trip through the vault via a winding stair that offers glimpses into the vast holdings of the collection.





0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada