Coll-Leclerc Arquitectos

Sant Gregori School Remodelling and Extension . Barcelona

Coll-Leclerc Arquitectos . photos: © José Hevia . + archdaily

The comission focussed on the reform, improvement and extension of the existing facilites from 1972. The extention will include, an underground parking, 6 kindergarden classrooms, 6 additional primary level classrooms and a new elementary school of music with its 300 seats auditorium which will also be a gymnasium for the entire school.

The urban parameters were as follow: Compulsory setback on Carles Riba Street, single intervention not to be fragmented, minimum footprint on the natural reminder of the plot, upper portion of the hillside protected
We also added our own parameter that the intervention should be of minimum appearance occupying holes, emptying and filling landfills, sustituing terraced landfills with program creating polivalent spaces and using the resulting rooftops as playgrounds.
The building was rated A-level energywise. All the southern exposure of the classrooms is protected by overhangs and/or a brise-soleil of pine-wood sections. In a similar fashion, the basketball court is wrapped in a galvanized Rivisa steel mesh that will allow vegetation to climb and create an appropriate shadow for the playground.

Architect: Coll-Leclerc Arquitectos S.L.P.
Collaborators: Marta Velez, Gonzalo Cantos, Irene Gil, Carlos Carnicer, Gaietà Mestieri, Narcís Font, Cristian Vivas
Location: Carles Riba St., Barcelona, Spain

0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada