114 Estudio Barozzi Veiga

2semesters 150entradas 150posts 2semestres
Auditorium and Congress Palace Infanta Doña Elena . Águilas


Estudio Barozzi Veiga . photos: Julien Lanoo .more: archdaily 

The project is a natural response to the particular stimulus, offered by the location. On one hand the need to respect the urban tissue that growths inside, on the other, the one’s to preserve the expressive hue of the natural landscape.





















It is through from this contrast, that we define and articulate tensions which allows the project to organize itself while a coherent response to the constraints of place. The building is a dialectic reflection, simple but at the same time strong, between the urban artificiality and the organic naturalness.

Thus, the building results in a large mass, shaped in function of the tensions that proceeds from the different character of the spaces surround it. Tangent to the town, the facades are clean, orderly and paused, while tangent to the sea, the facades translate the surrounding space and the configuration offered by the landscape and geography, through large and concave surfaces, that provides a direct and intensive relation with the surrounding natural environment.



0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada