05 AM arquitectura

CASA ADAPTADA DAVANT D’UNA RIERA . Cassà de la Selva


05 AM arquitectura . fotos: © Adrià Goula

L’objectiu d’aquest projecte era de proporcionar un habitatge adaptat a les necessitats d’en Lluís, que a causa d’un accident va perdre la mobilitat i es desplaça amb una cadira de rodes.
En Lluis va trobar una parcel·la que tot i tenir una forma trapezoïdal, només té un veí al costat oest i en els altres tres limita amb el carrer al Nord, una plaça pública a l’est i una riera al sud. Per tant es una parcel·la molt exposada a l’espai públic, que és una virtut que el projecte haurà de gestionar per a garantir també certa privadesa.

















La casa, desenvolupada tota en planta baixa, es defineix amb dos volums que s’adapten a la geometria irregular de la parcel·la, un es paral·lel al límit del veí, i l’altre perpendicular al carrer, quedant l’un lleugerament girat respecte l’altre, i definint entre ells un espai recollit, resguardat de la visió exterior des l’espai públic, i encarat a la verdor de les canyes de la riera. Es un espai molt ben assolellat i per això s’hi ha previst una zona coberta. Aquest espai entre els dos volums serà una extensió de l’espai interior de la casa, una sala més a l’aire lliure, serà un zona pavimentada d’accessibilitat fàcil, ja que s’ha tingut en compte que no hi hagi cap ressalt en el llindar de finestres corredisses, quedant les guies encastades en el paviment.
La casa tenia que ser econòmica, i la tenia que construir de forma fàcil el paleta que en Lluis ja havà triat, per tant es va optar per que els sistemes constructius fossin els més bàsics, utilitzats però amb coherència per aconseguir les màximes prestacions. La casa es va construir de dins capa enfora, per capes: primer la paret estructural; que a més queda vista a l’interior, després l’aïllament, evitant així qualsevol pont tèrmic, després queda una càmera d’aire on també s’amaguen les fusteries d’alumini corredisses, i finalment na altra fulla d’obra ceràmica remolinada amb un morter de calç.

Adreça: Carrer Marià Fortuny 14, Cassà de la Selva
Projecte: Carme Muñoz i Joan Arnau
Col·laboradors: Júlia Esteve, Marta Lloret
Estructura: David Codinach, Codiestudi
Instal·lacions. SJ12 Enginyers. Albert Colomer
Aparellador: Carles Planas
Constructor: Albert Puigmolé
Fotografies: Adrià Goula


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada