Nieto Sobejano Arquitectos

City Museum . Mumbai

Nieto Sobejano Arquitectos . renders: © Fran Mateos

Our proposal can be described in essence, as a large garden structure in the park, an undulating roof scape evoking images concealed in our memory of ‘Umbraculum’, greenhouses and zoo constructions. This light and porous shelter generates not only the new building’s formal and volumetric expression, but it also combines space, light, and structure, providing shadow to the spaces below.
The variable undulated profile of its section attends to the different uses of the building, the will to introduce natural light, and the search for transparency and visual connections to the garden. Each vault is similar to its adjacent one, but with varying height and radius, adapting either to the inner program or rising above to highlight the voids that traverse the interior space as well as incorporating the existing courtyard buildings. The cuts in the curves of the roofs generate terraces or patios that allow the trees to grow through.

0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada