Delugan Meissl

V&A centre for design . Dundee


source: V&Aatdundee . Delugan Meissl

A soft, gentle rise forms from the artificially created grounds of the new structure's topographical foundation before it transitions counter-inclined into the bordering shoreline. At this location the Museum forms a topographical and structural continuation of the waterfront landscape between the urban fabric and the Firth of Tay. Positioning and creative design of the location transform the building far beyond its actually intended use into an urban stage which, due to its open, extroverted character becomes a high quality meeting place for visitors, and more - a viewing station toward the town and its surroundings. Raised off the ground yet centrally anchored, the spectacular structural body balanced upon its formidable base creates a powerful aesthetic value with its tensions between balance and movement.








0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada