StudioGreenBlue

Distance of fog house . Tokyo


source: courtesy of StudioGreenBlue

This house is called “Distance of Fog” and it is situated in the suburbs of Tokyo.

The project site is located on a cul de sac with seven other single family homes.
Cul de sac’s in Japan often are used as a common space for the families that live on them, and they are often used as children’s playgrounds or places of gathering.
But unfortunately, most suburban Japanese homes tend to be disconnected to the street.
This subdivision is certainly no exception.

The client requested an “expanse of space” and an “open floorplan” which suited their lifestyle.

Therefore, we decided to design a house with a bright presence.
We also wanted to extend the brightness into the rooms and naturally illuminate the common spaces within the home.























0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada