OFIS

Shopping pillow terraces . Ljubljana


source: OFIS . archdaily

The complex is located in the heart of Ljubljana, between the park and main Ljubljana pedestrian
commercial street. The program is a mixture of boutique shops, caffe and residences.
The street and the park will be connected with a public passage that perforates the building.












Like the fashion also the building is changing through the season: fall winter appearance is covered
in silver and sometimes covered in snow. On the other hand spring summer appearance is green and
sometimes in flowers. Project will go on site in 2011.
Since the street and the park are in different levels the buidling has two ground floors connected
with a passage. Lower 4 floors are shops connected with a mall. Top three floors are reserve for
apartments and partly also inside existing historical atrium.
The building is formed in terraces between low rise historical line in the park towards recent
extension of the Post office on the border of the plot.


Terraces offer beautiful views towards the old city and the castle. Lower large terrace plateau is
formed as open air caffee, higher terraces are designed as apartments. Teraces are layered with
green fence pillow; organic layered metal mesh with implanted greenery inside.



0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada