Rodrigues . Aires Mateus

Casa No Tempo . Montemor-o-Novo

João and Andreia Rodrigues . Aires Mateus Associados . photos: © Nelson Garrido . + Casa No Tempo

“Casa No Tempo” has been in the family for many years. It was our granddad’s will that we look after it until the next generation. Being aware of his vision we tried to aim higher, connecting the past with the coming future, leaving out the marks of time, in search for a peaceful and timeless place…

The House
Our main concern was to have the house open to the vastness of the property and welcome Nature’s gifts through the large windows of every room.
All floors are paved with local clay blocks (heated in winter); fully equipped kitchen is integrated in a beautiful white marbled structure, open to the dining table in front of a huge window overlooking a 400sqmt swimming pool; Lounge is a luminous area with white sofas and a beautiful fireplace corner; The 4 suites are spacious with a mixture of modern bedding and local wooden furniture; Walk-in showers and toilets with ultimate finishing over
handmade tiles; Equipped with Davide Groppie lights, furniture Living Divanni, Lefroy & Brooks water taps.
The garden
One thousand acres of cork trees, pastures, wild fields, two dams, five ponds, streams and brooks. Here and there timeless granitic stones outcrop the green
and stand by the trees or water as nature’s random signposts, inviting guests to explore and journey through the welcoming flat land.
A 400 sq. Meters swimming pool tears up the pasture with its modern design and sand colored plaster. In the pool area, parasols made of old sets of sails offer sunshade over the comfy daybeds by «Living Divani».

The renovation was carried out by João and Andreia Rodrigues under the orientation of the architect Manuel Aires Mateus.

0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada