Estudio Barozzi Veiga

Office building for the Deutsche Bundestag . Berlin


Estudio Barozzi Veiga

The proposal aims to complete the existing building, both its interior and its exterior, while also maintaining its character and identity. The design not only refurbishes, restores and adds new elements, it also finishes off the building, enabling its completion. The floor plans speak of the search for clarity throughout the scheme; the original internal logic of the building is recovered, organized around the two central patios. This is why the plan is completed with a new volume that manifests itself through the new façades towards Mittelstraße and Dorotheentrasse. These elevations express their belonging to the historic building’s extensions while they also acquire their own formal identity.





International competition. Shortlisted
Berlin, Germany
2013


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada