Robbrecht and Daem

'Het Huis' Middelheimmuseum Exhibition pavilion . Antwerp


Robbrecht en Daem architecten . photos: © Paul Robbrecht . + vai

On top of a polished concrete base raised slightly off the ground, a light, gleaming, green-painted steel construction unfolds to form a shelter to protect delicate works of art. The diagonal lines of passage through this new pavilion interweave Middelheim Park with the Hortifloria Garden, a recent extension of this well-known Antwerp sculpture park.








Four vertical recesses provide the entrances to the pavilion, divide the space into four and allow in natural light. The difference in the height of the walls gives rise to a complex composite roof surface which, with its boxed ceiling, unifies the internal spatiality.

Program
Exhibition pavilion
Client
Middelheimmuseum
Location
Middelheimlaan 61, 2020 Antwerp, Belgium
Date
2010-2012
Architects
Robbrecht en Daem architecten
Assistants
Mo Vandenberghe, Luc Beckstedde and Johannes Robbrech


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada