L3P Architekten

new kindergarten . Weiach

L3P Architekten . photos: © Sabrina Scheja

Diverse operational and economic considerations led to the development of a new kindergarten on the north side of the already existing primary school in Weiach. The new development was realised from pre-fabricated wooden elements.

A child-friendly, delicate façade made from artificial lawn naturally moulds into the colour tones of straw gold, red kraut and olive green in the rural village centre and stimulates playful dialogue.
The rooms are aligned along a central atrium in a flowing progression through diverse building components: entrée - cloakroom – kindergarten classroom– play area - material and group room. The room sequence rises gently over a short flight of stairs ending at the upper-most room, the group room, which at the same time also covers the entrée area below. A stairwell leads back down to the entrée and so closes the circular course.
The novel circular course through the building allows diverse insights and perspectives of the building, leading to a distinctive adventure.

New Weiach Kindergarten Development, 8187 Weiach Switzerland 2014
Architect: L3P Architekten ETH FH SIA AG, Martin Reusser, Boris Egli, Markus Müller, Frank Schäfer, CH-8158 Regensberg
Constructor: Schule Weiach, CH-8187 Weiach
Landscape Designer: Bütikofer Schaffrath Landschaftsarchitekten BSLA BDLA SIA, CH-8134 Adliswil, 6300 Zug, 8645 Jona, 7000 Chur
Wood Construction Planer: Legniplan gmbh, Ernst Kropf, CH-8306 Brüttisellen
Building Engineer: Lucio Schiavi + Partner AG, CH-8180 Bülach
Building Physicist: Wichser Akustik & Bauphysik AG, Zurich
Photographer: Sabrina Scheja, CH-9435 Heerbrugg

0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada