COBE . TRANSFORM

central station area . Aarhus


COBE . TRANSFORM

The currently run-down areas at the old bus terminal in the center of Aarhus are to be converted into a dense, lively and diverse neighborhood in the coming years. The new bus terminal is to be relocated to Aarhus Central Station above the tracks in addition to the extension of the Bruun’s Gallery shopping centre. Like pearls on a string, new and existing buildings of various shapes and sizes will encircle the area, transforming it into a new, attractive urban space. The pearl chain allows a flexible building structure – it is realized in different stages and over a period of time, as it retains parts of the existing building structure on site.






























Aarhus central station area
Location: Aarhus, Denmark
Client: Aarhus Municipality, DSB Ejendomsudvikling and Steen & Strøm Danmark
Program: Masterplan for Ny Banegaardsgade including a new urban neighbourhood, a new bus terminal and an extension of the shopping center Bruun's Galleri
Size: 60.000 m2
Status: 1st prize in competition in 2012
Collaborators: TRANSFORM, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Rambøll, ICP and Tom Nielsen
Team: Dan Stubbergaard, Thomas Krarup, Io Maria Schønherr, Mateusz Mastalski, Kato Hiroshi, Agnieszka Krasuska, Michal Kniaz


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada