E2A Eckert Eckert Architekten

Country House . near Zurich


E2A Eckert Eckert Architekten . photos: © Dominique Marc Wehrli . + architizer

A house with two components of spaces; chambers and voids. The chambers fulfill precisely identified purposes, the voids can anticipate to all the rest yet to come: the chambers are conceived for individual family members, the void to meet and be together.















The house is a free standing volume on a long subtle slope, slightly rotated in plan. Its inclined roof, approx. parallel to the ground, puts the building in relation to the existing types of country houses. The fades underline the volumetric appearance of the void, acting as eyes and observing the beauty of the landscape. The entry hall, the garden access, the dinning area, and the family den form the key activities within the void. A sculptural staircase and a double height space mark the centre and receive natural light through a large skylight. Since the chambers maintain their diverse and personal atmosphere, the voids are kept homogeneously with continuous materials.

COUNTRY HOUSE
2007
Project 2003
Address:
near Zurich, Switzerland
Client:
Private
Realization:
2006 – 2007
Team:
Wim Eckert, Piet Eckert with Samuel Benz, Stefan Bernoulli
Collaboration:
General Contractor: HRS Hauser Rutishauser Suter AG, Zurich
Construction Management: Ruoss & Witzig, Zurich
Structural Engineer: STB Schnyder + Tobler Bauingenieure GmbH, Zurich
Landscape Architect: Müller Illien Landschaftsarchitekten GmbH, Zurich
Façade Engineering: GKP Fassadentechnik AG, Aadorf
Building Physics: Leuthardt + Mäder, Brüttisellen
Photographs: Francesca Giovanelli, Birr; Jon Naiman, Biel (Model); Dominique Marc Wehrli, La Chaux-de-Fonds


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada