John Pawson

Schrager Apartment . New York


John Pawson . photos: © Gilbert McCarragher . + VANITY FAIR

Spanning the façade’s twenty-one bays, one long edge of the apartment’s floor plan is left clear, preserving an uninterrupted 40-metre vista, with views out to the city at either end.


© Todd Eberle

© Todd Eberle

© Todd Eberle



© Todd Eberle


A series of white walls mark out areas for family living, kitchen and library, maximising the sense of an open, loft-like layout, whilst creating a sequence of gathering spaces in which the activities of everyday domestic life can naturally take place. This approach allows the focus to fall on the combinations of materials and the detailing of the junctions, the pairing of fired black granite and brushed, stained Japanese cedar in the kitchen, for example, playing with ideas of similarity and contrast in terms of texture and tone.

Project Architect
Stefan Dold


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada