Nicola Martini

sippe . 2013

+ Kaufmann Repetto

Nicola Martini intervenes upon and works directly with the gallery’s architectural structure in order to underline a fleeting distinction between “sculpture” and “exhibition space,” engendering a unique environment that contains both the materiality and immateriality of his work. Martini saturates the walls and ceiling of the gallery in bitumen of Judea, rendering the boundary between “space” and “artwork” porous through his physical engagement with the gallery’s architectural elements.
Bitumen, a photosensitive tar, is used here to trigger a reaction between the walls and the light emanating from the windows. Material masses are later introduced into the exhibition space and interact physically with the created environment.
Kaufmann Repetto

0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada