John Pawson

Montauk House . Long Island


John Pawson . photos: © Gilbert McCarragher . + Bruce D. Nagel

The volume of this house on the Atlantic shore is pulled north, away from the ocean and towards a small valley running along the west side of the plot.


















The building form flexes to follow this topographical line, allowing the lower deck to engage naturally with the flow of the dune. The material palette reinforces the intimacy of the relationship between architecture and context, with walls finished in sandy render and decks made from silvered ipe, resembling driftwood. A series of pristine vertical planes rises from the upper deck, framing space and views and providing a powerful counterpoint to the structure’s low horizontal mass.

Project Architect
Guy Dickinson, Mark Treharne


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada