AZPML . KANVA

BIODÔME MIGRATION . Montreal


design team: AZPML + KANVA in collaboration with NEUF architect(e)s, Bouthillette Parizeau & NCK

Winning submission.













Space for Life aims to rethink and revitalize the relationship between mankind and nature, to design a new way to experience and to understand the ecosystems of the Montreal Biodome as part of the city's 375th anniversary.
The overall strategy of the winning proposal for Migration du Biodome is based on a gesture of insertion within a living habitat. The Biodome transformation is rooted in the principle of sustainable development and the intention of an immersive museum. Creativity, sustainability, relevance and transmission are the core values that guide the regeneration process.
A curved wall wraps each ecosystem like a skin. Sensitive and delicate, both container and contained, the wall serves as a support for multimedia creations, a tool for multi sensory stimuli and a canvas that accompanies visitors through the many pathways and the central hub.
The scheme offers a comprehensive and multi-disciplinary approach that both integrates with and expands the many existing components of the building to link biodiversity and humanity.


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada