Lacroix Chessex

Villa Sandmeier . GENEVA

Lacroix Chessex . photos: © Joël Tettamanti

Built for a traditional client the contemporary architecture tries to exceed a Swiss minimalism and abstraction.

The project is presented as a set of three concrete tables stacked in different ways.
The first floor of the home emerges slightly from the cellar. Technical rooms and extra rooms are placed in the basement. The raised ground establishes a special relationship with the garden, expressing a sort of monumentalism in this small building.
The second floor contains the three bedrooms and the upper floor sees its folded tray to create an inverted roof that ends with an expressive gargoyle; rainwater flows to a small collection pond.
The structure is an outdoor concrete structure that is insulated from the inside.
The scheme of the two 6-feet floors base is simple deformation shifts for maximum generosity to interior spaces, creating a more complex structure than it seems.

0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada