Guggenheim Helsinki

Design Competition proposal


+ Malcolm Reading

If one were to google the Guggenheim Museum New York and its exhibitions, it is immediately apparent that the most experimental and visible exhibits do not occur in the spiralling ramps but in the space of the atrium. Paradoxically, the space least defined seems to allow the most experimental of arts.


INVERTING FRANK
What could be understood as an unanticipated performance of this canonical masterpiece is taken as starting point for our proposal for Guggenheim Helsinki; inverting the exhibition to the space of the atrium and the spiralling ramps as a space from which to view these exhibitions.
AN EXPERIMENTATION WAREHOUSE
The proposal takes the position that given site, scale and programme, the new museum should be organized as a single level, non-hierarchical, highly adaptable Experimental Warehouse.
The proposal is not about defined exhibition spaces but rather the freedom to find space, pattern & dialogue within a free and transparent plane.
What could be understood as an unanticipated performance of this canonical masterpiece is taken as starting point for our proposal for Guggenheim Helsinki; inverting the exhibition to the space of the atrium and the spiralling ramps as a space from which to view these exhibitions.
AN EXPERIMENTATION WAREHOUSE
The proposal takes the position that given site, scale and programme, the new museum should be organized as a single level, non-hierarchical, highly adaptable Experimental Warehouse.
The proposal is not about defined exhibition spaces but rather the freedom to find space, pattern & dialogue within a free and transparent plane.


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada