architecten de vylder vinck taillieu

Het Toneelhuis' offices . Antwerp



architecten de vylder vinck taillieu . photos: © Filip Dujardin

The Schermenhuis only exists in cross-section: a ground floor 10 metres high. In between, an ascent of offices. And the vertical panels replaced by shelves that take up the verticality, airier, lighter.




















© architecten de vylder vinck taillieu

© architecten de vylder vinck taillieu



How?
‘Stacked’ offices!
Use the existing structure of columns differently: shortened, to serve as struts in a framework.

Project named 64 /
Installation of offices in the former decor storage house, Het schermenhuis, for The Bourla Theatre in Antwerp, Het Toneelhuis
jan de vylder architecten / Jan De Vylder
based on a concept by Jan De Vylder and Trice Hofkens
2008

assignment renovation of former storehouse into offices and studios
client Het Toneelhuis
year 2006-2009
location Antwerp
m² 300
€ 600.000 (excl.VAT)

collaborators Lauren Dierickx
Dawid Strebicki

structural engineering UTIL Structuurstudies cvba, Brussel (execution)
technical engineering RCR studiebureau cvba, Herent
epb Plano architecten, Gent
safety coordination BB Bureau Bouwtechniek bvba, Antwerpen
shell of the construction De Bouwerij cvba, Deurne
carpentry WYCOR nv, Wetteren
electricity Van Tendeloo bvba, Herentals
heating Thermofox nv, Lokeren
program installation of offices in the former decor storage house of Het Toneelhuis
competition, laureate
status competition, winning project
delivered

In the Schermenhuis.
In Orgelstraat there is a former storehouse for scenery: transforming a vertical building into offices and offering visibility to the organisation ‘behind’ Het Toneelhuis.
Designing within the framework of a period building. The existing stock/storage space consists simply of walls, walls every 3 m, while the first floor is 10 m up.



0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada