Jun Igarashi Architects

"case" residence . Sapporo


Jun Igarashi Architects . photos: © Daichi Ano

This house is located on the suburbs of the city of Sapporo.





















The site is a typical suburban subdivision and heights differ along the road by large. Footprint is determined by building coverage, wall retreat from the architectural front and the approach of the site slop. I set the entrance long corridor as a buffer zone (windbreak room) between the large heat load space. Because of the small site area to set the buffer space into the inside is difficult. So I spread the thoughts and invent the space of a growing plant on Stainless Steel Wire around the house as the new type of buffer zone between outside and inside.

Location: Sapporo, Hokkaido
Principal use: Private residence
Design period: 2011
Construction period: 2011-2012
Architects: Jun Igarashi Architects
Structural engineer: Daisuke Hasegawa & Partners
Site area: 197.50m2
Building area: 50.52m2
Total floor area: 80.84m2
Number of stories:3 above ground
Structure: Timber frame
Construction firm: Oooka Industry


0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada