Aires Mateus

house . Melides


Manuel Aires Mateus . SIA arquitectura . photos: © Juan Rodríguez . © FG+SG – architectural photography

On the Grândola crest, the house is designed in the balance between a courtyard house, with a protected core relating to the sky, and an opening to the distant ocean view. The topography is modeled, to protect it from the access road, and release the view. The perimeter delineates the internal lodgings and its transitions. High volumetric spaces, occupied by elements that define functions and atmospheres.



































above photos: © Juan Rodríguez






































above photos: © FG+SG – architectural photography








Na Serra de Grândola, a casa desenha-se no equilíbrio entre a criação de uma casa pátio, centro protegido de relação
com o céu, e a abertura à vista de mar. A topografia é forçada, protege-se da estrada e rasga-se o volume sobre a
vista. O limite desenha os espaços e as suas transições. Espaços volumétricos, altos, habitados por construções que
definem funções e atmosferas.

project: 2009-2011
Data de projecto:
Date of construction: 2012-2013
Data da construção:
Architecture: Manuel Aires Mateus
Arquitectura::
With: SIA arquitectura
Com:
Collaborators: Ana Rita Martins
Colaboradores:
Client: Nuno Correia de Sampaio
Cliente:
Engineer: Betar | Promee | Campo d´água
Engenharia:
Constructor: Mateus Frazão
Construção:
Surface Area: 130 + 108 sqm
Área útil:
Building Area: 160 + 130 sqm
Área bruta:
Site Area: 50000 sqm
Área terreno:



0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada